Groene Dag.org

made to trust nature

21 februari 2016
c02b5b3a-ec49-4d4b-bb3f-d4630055dd95
Het is merkwaardig hoeveel reacties en suggesties de Nieuwsbrieven uitlokken, en ik ben er alleen maar blij om, want dit wijst erop hoe betrokken de lezers zijn. 
Greet schreef : "Bedankt voor de nieuwsbrief met de interessante info. En na het lezen ervan volgende vraag : zal je zelfgemaakte "groene zalf" ook te koop aangeboden worden of besteld kunnen worden ? Want de toepassing ervan klinkt goed."
Laat me even vertellen waarom ik deze informatie in onze nieuwsbrieven vermeld. Ik zou dat ook voor mezelf kunnen houden, want tenslotte heb ik daar geen enkel voordeel aan. Maar ik zie graag dat de lezers zelf creatief worden - zoals ik zelf creatief ben geweest in het bedenken van oplossingen en het uitproberen van nieuwe mogelijkheden. Bovendien hebben we niet zomaar 'tegen elke prijs' ook goede dingen geaccepteerd. Dus wou ik aantonen hoe eenvoudig een goed product kan worden gemaakt, en hoe dit daardoor voor iedereen toegankelijk is. Dit is een bestaand product en ik heb het nagebootst (zij het in een variant), maar niet om het op de markt te brengen. 
Luc voegde er trouwens aan toe : "Bijna 15 jaar geleden maakte ik bij Jan Margodt van 't Cruydhuys in Lichtervelde een crème waarin ik ik weet niet meer hoeveel druppels EO van roos had verwerkt.  Ik heb altijd een overschotje bewaard en ik ruik er nog wekelijks aan, zalig !"

Een ander bericht dat ons bereikte, was van Luc Van Oost, die via zijn Nieuwsbrieven al jaren degelijke informatie verspreidt over voeding, levenswijze, gezondheid, genezing, en waarschuwt tegen de misleidingen van het medisch systeem. Nu is er iets heel bijzonder op komst. Luc bundelt al deze brieven en stuurde op 9/2 een wegwijzer door, waar je welke informatie kunt vinden. Zeker aanbevolen !

Onder het kopje "Levensschool in opspraak" stuurde Annemiek me op 8/2 een artikel door, zoals het verscheen in De Morgen. Daar lezen we in een flitsende titel "Levensbedreigend - De Levensschool"... Vind je daar geen schril contrast in ? Wat is de teneur van het artikel? Dat de dokters teleurgesteld zijn dat er mensen zijn die zich niet meer spontaan aan hun adviezen en "oplossingen" onderwerpen, en eigen wegen zoeken. Een aantal maanden geleden lazen en hoorden we hetzelfde over de Europese Academie en werd Jan Dries gehoord op de radio - alleen kreeg hij niet de minste kans om iets opbouwend te zeggen want de "wetenschapper moest spreken" en Jan Dries moest zwijgen. Opnieuw lees ik daar dat het gaat over centen. Dat De Levensschool opleidingscheques mag aanvaarden en daardoor onrechtstreeks "belastinggeld ophaalt... Heb je ooit een grotere arrogantie gehoord, dat men een instelling dat beetje werkingsmiddelen misgunt, terwijl men zelf per patiënt het veelvoud van die gehele som in minder dan geen tijd verteert? 
Jawel, ze zouden nog willen dat de overheid de vrijheid van de mensen  nog meer aan banden legt, en dokters willen straffen die "hun boekje te buiten gaan", wanneer die afwijken van de bestaande protocollen. Het is ontgoochelend, maar ik hoop dat dit keurslijf op een bepaald moment zo eng gaat worden dat het scheurt en dat sommige mensen die kunnen spreken het niet meer voor zich kunnen houden !


98195a90-0d89-49ad-b587-60fc1d810036
Ik heb er twintig jaar over gedaan, voor ik kon geloven hoe het in elkaar zat... dat gezondheidszorg een belangrijke economie is, met een andere agenda. f75fac2e-d1c5-45b6-81d7-4c1019f1a58d
Gezondheid is een fantastische belevenis.
Werk mee met het leven - werk het niet tegen !