Groene Dag.org

made to trust nature

a8c8dd78-3415-4bc8-bf00-454f016a30e6

Is de mand vol of leeg ?
Nieuwsbrief 30 mei 2016
lege calorieën verantwoordelijk voor zijn? 
Het is een beetje als met een half glas : is het half vol of half leeg. Zo kan je voeding benaderen. Maar wat vandaag voor veel mensen doorgaat voor "voeding" is een vervalsing. Hoe moet ik de duivelse misdaden beschrijven, waar
 • brengen je tweemaal in de miserie. 
  Lege calorieën
 • 1. Ze nemen de plaats in, die had moeten dienen voor gezond, genezend en energie verrijkend  voedsel. 
 • 2. En in de plaats krijg je iets dat alleen maar schade toebrengt. Dat lijkt aanvankelijk niet zo, omdat het je nog toestaat om te leven. Leven? Maar hoe? 
 • Zie het eens op deze manier :
 • Het is leeg... en het schaadt
 • En daarnaast nemen ze iedere lust weg naar voedsel dat je zou kunnen genezen.
 • Heb je erover nagedacht wat dat werkelijk is "Lege Calorieën"?
 • Lege calorieën zijn calorieën - puur theoretisch - terwijl ze quasi geen voedingswaarde hebben : geen voedingsstoffen en niets dat heilzaam is voor je lichaam. Het eten van lege calorieën is als een smaak eten, zonder voeding. Iets opgeblazen, lucht, niets. 
 • mooi verpakt, aantrekkelijk en bestudeerd door een leger van food designers en voedingspsychologen die de kunst verstaan om de menselijke zintuigen te bedriegen. Veel namen : netvoeding, fabriekskost, industrievoeding, frisdranken, veel bewerkt voedsel, pasta, gebakken schuim, koekjes en cakes,... Calorieën, dat wel, maar daarmee is alles gezegd. 
  En wat bedoelen wij ermee? Honderden dingen,
 • Aan de andere kant staat voedsel met een heel ander karakter. Dat is in tegenstelling bij momenten arm aan calorieën, omdat de natuur in de eerste plaats probeert om ons samen met de calorieën uitbundig te voorzien van krachtige voedingsstoffen. De verhouding van de calorieën tot de vitale voedingsstoffen, is in het voordeel van de grote groep van vitamines, mineralen, enzymen, co-enzymen, activatoren en duizenden andere beschermings- en begeleidingsstoffen. Dat is wat je vindt in fruit, groenten, noten, zaden en pitten.
 • Je kan slechts een bepaald aantal calorieën eten per dag zonder in gewicht toe te nemen. En je lichaam werkt met wat je in je lichaam brengt en dat veroorzaakt afval en het kost energie om daarvan te komen. 
 • Is het dan voldoende om aan je lichaam de voedingsstoffen te geven om het werk van de vertering te doen? Of mag het ietsje meer zijn?  Wordt het werk van de spijsvertering beloond met een rijke oogst aan echte voedingsstoffen? Dat is wat zou kunnen gebeuren als de industrievoeding wordt onderbroken en echte voeding in de plaats komt. 
 • : Je hoeft daarom niet te zoeken naar de beste superfoods met de meeste anti-oxidanten ! Gewoon verse vruchten en groenten , al of niet onder de vorm van sappen, smoothies, salades, soepen, en andere bereidingswijzen die de integriteit van het lichaam niet schenden. De kers op de taart is je dagelijks groen. Wees er niet zuinig op. Je lichaam heeft het zoveel jaar hard te verduren gekregen en moet nu uit het slop gehaald worden met het beste en het rijkste dat de natuur verschaft ! 
  Weet

 • De hele cursus Voeding en Gezondheid is gebouwd op de LifeScience-cursus, waarin TC Fry uitlegt : "Zoals je zult ontdekken is wat iemand dient te weten om gezond te leven niet ingewikkeld, noch moeilijk om te begrijpen. De principes van de gezondheid lijken in het eerst iemand te overweldigen, omdat ze zo tegengesteld zijn aan wat we hebben geleerd. Eén van de grootste uitdagingen in het heroveren van de gezondheid is het Ontleren van alle ideeën die we ons hebben gevormd over gezondheid, die eerder gebaseerd zijn op een geloof, meer dan op correcte kennis. De waarheid over gezondheid leidt altijd naar de eenvoud en dat in tegenstelling tot de medische wereld die de toestand altijd meer complex en ondoorzichtiger maakt, waardoor het onmogelijk wordt om nog de patronen en bedoelingen te begrijpen."

  0f8bf1e1-1a20-40af-8317-3a4717fd98b1