Groene Dag.org

made to trust nature


 
 Nieuwsbrief 15 mei 2016
 
 
7a94fe77-e2f2-4752-b784-60f266650541Natuurlijke Gezondheid - omdat voorkomen beter is dan genezen
de8b0213-e0cd-493d-aab1-62b798f16f88
“Beter dan medicijnen tegen depressie.”
“Rustgevend, tegen verbranding, bij verwondingen, ontsmet, vernieuwt, verfrist, kalmeert, tegen spierpijn, ontstekingen, tegen slapeloosheid, tegen roos…” Dat zijn een paar omschrijvingen van de werkingen van etherische olie van lavendel. Al dertig jaar ons huismiddel tegen insectensteken, maar ook de uiting van zuiverheid, wassen "lavare"... Als dit ook jouw geur is, dan heb je geluk!
Buiten het gebruik in huis en tuin en als onderdeel van je dagelijkse rituelen, is het ook een trouwe hulp bij tal van (aankomende) ziekten en ongemakken. 
Heb je last van verkoudheid, of voel je het aankomen, een gevoel als van een kater, of Jetlag.., dan is er kans dat lavendelolie je er in korte tijd bovenop helpt.
Doe enkele druppeltjes olie op de binnenkant van één hand. Wrijf met beide handen de olie warm. Maak dan van beide handen een open envelopje en snuif / adem de Lavendelgeur goed op.
De ontsmettende en pijnstillende werking van lavendel is bekend. Lavendelolie mag niet ontbreken in de verbanddoos.
Een schaafwond, brandwondje, acne / jeugdpuistjes, jeuk, koortslip of lichte ontsteking van de huid, enz., Lavendelolie
rechtsreeks op de huid zal snel verlichting geven. Bij rechtstreeks gebruik op de huid nooit afdekken met een pleister of verband.
Het is aan te raden altijd een flesje Lavendelolie in de nabijheid te hebben, hoe sneller je het gebruikt als dit nodig is des te beter de werking is.

fdc7e198-992f-4657-b72e-84817ea0cfa5

Vandaag is het de 34e Verjaardag van Groene Dag. Op 15 mei 1982 zijn we officieel van start gegaan met onze activiteiten en met de publicatie van NatuurStemmingen. Wat prettig is, is dat wij ons nog altijd mogen verheugen op minstens 50 leden van dat eerste uur ! Het waren dankbare jaren en ik hoop niets liever dan dat het ook zo werd ervaren door de honderden mensen die sindsdien mee op weg gingen en die zich verbonden met de Groene Dag-boodschap. Ook voor de duizenden mensen die we in al die jaren bereikten via voordrachten en cursussen en onze literatuur, kan ik maar hopen dat er iets is blijven hangen en dat dit werk een buitengewone positieve impact heeft gehad op de maatschappij en op de gezondheid van veel meer mensen dan we ooit hebben bereikt... want dat is als een olievlek ! 


Mocht de olie blijven vloeien en het leven van steeds meer mensen op een positieve manier beïnvloeden. Verspreid mee die boodschap dat het mogelijk is om gezond te leven in harmonie met de natuur, zonder dat er voor jouw bestaan bloed moet vloeien. 
Met de woorden van Pythagoras klink het : 

“ O mijn medemensen


bezoedel u niet met zondig voedsel.
Wij hebben koren,
wij hebben appels,
die de takken doen doorbuigen van hun gewicht
en druiven die aan de ranken zwellen
Er zijn zoetgeurende kruiden en groenten
die we boven het vuur kunnen bereiden
en ook de melk wordt u niet ontzegd
of de naar tijm geurende honing”.