Groene Dag.org

made to trust nature

Pasted Graphic
De helende kracht
van de ademhaling
Waar ligt het probleem? Kijk in je omgeving naar de manier waarop je familie en vrienden ademen. Ademen zij rustig, diep en is hun ademhaling een uitdrukking van vitaliteit? Of hoor je het geluid van spanning, onzekerheid...? Stress is een te algemeen antwoord. Stress hoeft de ademhaling niet te ondermijnen. Stress doet beroep op de ademhaling om de draagkracht ten opzichte van de last van het moment te verbeteren.
De ademhaling past zich aan volgens aangeleerde patronen en associaties. Het probleem zwakke ademhaling is een complex dat gevormd wordt door de manier waarop stress opgevangen of beantwoord wordt. Als men het het gevoel heeft dat men zijn greep op de omstandigheden verliest en men ervaart dat men eerder een speelbal dan een speler is dan kom je snel op dat punt. Er zijn minstens honderden redenen te noemen waarom iemand overstresst kan worden, maar de uitwerking ligt voor iedereen anders omdat elke mens op een andere manier heeft geleerd om om te springen met omstandigheden.
Het probleem situeert zich op alle niveau’s, van eenoudergezinnen tot overwerkte leerkrachten; van de hoge eisen van de werkplaats tot onopgeloste trauma’s. Ook onze moderne technologie met zijn veel verwachtingen scheppende computer en technologie, is niet zelden zelf de oorzaak van spanningen. In een wereld waarin een totaal dode voeding ondersteund wordt door een dode ademhaling, komen alleen problemen. Onevenwichtige, ondiepe, oppervlakkige, zwakke, snelle borstademhaling weerspiegelt een zwakke menselijke conditie. Wist je? Dat de werking van je autonoom zenuwstelsel volledig afhankelijk is van de manier waarop je ademt? En dat de manier waarop je ademt je in contact brengt met je diepste krachtige genezingsdrang? En wist je ook dat wanneer je kan bouwen op de zekerheid van een stabiele ademhaling, je dit zeker veel vrede verschaft? In plaats van manische depressie, zwartgallige gedachten, doorlopend of regelmatig ziek... is het aansluiten op de grote zuurstofpomp om beter te worden! Dat kunt u horen en leren in het boek: “De helende kracht van de Ademhaling” van Stefaan de Wever
88 pagina’s – Groene Dag –
ISBN 90-5838-083-1
10,95 euroDigitale versie : 5 euro
ADEM kaft