Groene Dag.org

made to trust nature


Gezonder Eten
tips & ideeën voor een gezonde start :
een unieke introductie in die dingen die u kunt doen !
Voorkomen is beter dan genezen... dat weten we nu al, maar doen we er ook iets mee ? Is het tot ons doorgedrongen dat voeding zo’n bijzondere rol speelt bij het behoud en de bescherming van je grootste schat : je gezondheid ? Als je rondom jou kijkt, kan het je niet ontgaan dat veel mensen een gevaarlijk leven leven en grote risico’s nemen die vroeg of laat hun tol eisen. Veel van die risico’s worden genomen onder het voorwendsel van ‘genieten’... maar is dit zo en zijn de gevolgen even genietbaar?
Komen ziekten zomaar uit de lucht vallen ? Zijn het de genen en tal van niet controleerbare omstandigheden waar je toch geen vat op hebt ? Of kan verstandig eten en leven een verschil maken voor mensen die op zoek zijn naar meer energie, naar een oplossing voor hun pijnlijke ziekten of gezondheidsproblemen ? Deze gidsen zijn zo opgebouwd, dat de lezer zal opmerken dat de natuur logisch is opgebouwd, en dat ziekte en gezondheid de normale consequenties zijn van iemands leefwijze, ja, dat ziekte zelf een zinvol proces is.
Gezond eten, maar hoe ? Is het anders dan wat je gewoon bent, of durf je het avontuur aan? Is het niet te saai? Is het niet zo dat gezond niet lekker is en lekker niet gezond ? Heb je te kampen met vooroordelen, gewoonten, voorkeuren, of is je smaakgevoel verminkt door de industrievoeding... geen nood. Durf het een kans geven. Deze gidsen zijn inspirerend, motiverend en werken zo uitnodigend dat je er niet kan aan weerstaan om iéts te doen !
Wees er zeker van dat gezond(er) eten niet eens zo moeilijk of onaantrekkelijk is... integendeel. Dit eerste deel uit de serie Gezondheidsgidsen van Groene Dag, helpt je om een beeld te krijgen op wat gezond(er) eten je kan bieden, hoe die voeding eruit ziet, en aan welke principes zij beantwoordt. In dit eerste boekje wordt aandacht besteed aan de plus- en minpunten die we in ieders voedingspatroon onderscheiden. Bestudeer ze goed, en vooral, verschuif de accenten, want iedereen kan minstens verbeteringen of correcties aanbrengen, zelfs indien men niet zou besluiten om zich achter ieder beschreven principe te scharen. Zo kan dit boekje aanleiding geven tot een groeiproces, of kan het aanzetten tot het nemen van enkele positieve beslissingen.
Laat dit een motivatieboekje zijn... met uitzicht op een beter leven !

Startersboek 1
is alleen nog te koop in de serie van 12 boekjes / Gezondheidsgidsen : 100 euro + verzendkosten
page80_1
Gezonder Eten
Startersboek 2
meer tips & ideeën voor een gezonde start :
Een nieuwe voeding exploreren gaat dikwijls gepaard met de nodige teleurstellingen. Welke soorten kan je best kiezen en wanneer is het beste tijdstip? Wat zijn de producten waar je gebruik van maakt? Daarom bevat deze tweede gids de nodige tips en adviezen in verband met fruit en groenten, kruiderijen en smaakmakers. En hoe kan je de smaak van salades, soepen en sausjes een beetje aanpassen aan je eigen smaakvoorkeuren? Hoewel er over smaken weinig te discussiëren valt, zijn er toch een aantal principes die je beter kunt kennen en die je helpen op weg naar gezonder eten. Onthou: je kunt de natuur niet verbeteren. Daarom kiest dit boekje ook voor veiligheid in plaats van experiment, door zo dicht mogelijk bij de natuur blijven. Hopelijk groeit ook jouw liefde voor alles wat de natuur met zoveel geduld heeft laten groeien.
Naast het beter leren kennen van je voeding, leert deze tweede gids je enkele van de meest noodzakelijke principes voor een succesvolle voeding die doet waar ze voor gegeten wordt: je energie en gezondheid verschaffen. Meer dan vijftig jaar na de bekendmaking ervan door Dr. H.M. Shelton, blijven de voedselcombinaties omstreden, terwijl ze zo eenvoudig zijn. Voel het verschil tussen een juist gecombineerde en een verkeerd gecombineerde maaltijd. En laten we ook onze vijand kennen: de voedingsmiddelen die er misschien wel aantrekkelijk uitzien, maar die je voeding roven, en je lichaam achterlaten met een leeg gevoel. Dit wordt een actiepunt (of misschien meer dan één), zodat we het lichaam op het juiste spoor krijgen. Gezondheid is mooi. Ziekte stelt teleur... Het motto is dat iedereen ìets kan doen. Wil je niet tot het uiterste gaan? Geen nood, doe wat je kan. Zorg voor meer levend voedsel, meer fruit en groenten in je voeding - op de juiste manier gebruikt - en verminder de ergste duiveltjes uit je voeding... en laten we dan even kijken of het beter gaat. Gezondheid is een doe-het-zelf-zaak. Niemand kan in jouw plaats die dingen doen die jij alleen kan doen! Maak er werk van. Nu meteen. Waarom zou je wachten? Een krachtig motivatieboekje, een werk vol positieve aanmoediging en ideeën die je nodig hebt op je weg naar noodzakelijke voedingscorrecties, en dat alles in een vrije en positieve sfeer.

Gezonder Eten / Startersgids 2
te koop in boekvorm / ledenprijs : 10,95 euro + verzendkost
Bestellen : 0032-(0)68/75.16.01