Groene Dag.org

made to trust nature

page81_1

Zoet zonder Suiker
Zoet zonder (industrie)suiker

publicatie : juni 2007

In de Groene Dag - Gezondheidsgidsen wordt aandacht besteed aan het voedsel dat we eten als bron van gezondheid of ziekte. De relatie voeding-gezondheid wordt met nadruk in de kijker gezet. Eén van de actiepunten bestaat erin om het gebruik van industriesuiker drastisch te verminderen. Voor veel mensen is dat een moeilijke opdracht, en je zou de indruk krijgen dat gezonder eten erin bestaat om jezelf allerlei zaken te ontzeggen.
We hebben jarenlang daarover nagedacht, geëxperimenteerd, ideeën uitgewisseld, en komen tot de vaststelling dat als je gezond(er) wil eten, je niet het gevoel moet onderhouden dat niets meer kan. In dit boek bieden we een waaier van gemakkelijke alternatieve recepten, die snel klaar zijn, zonder gebruik te maken van suiker. Enkel eerlijke en natuurlijke ingrediënten - gedroogde of verse vruchten, noten, zaden, pitten, smaakmakers - worden samengebracht in een unieke combinatie die veel mensen zal bekoren. Koken of bakken komt er niet aan te pas. Korte bereidingstijden en de beste ingrediënten, maken samen paradijselijke traktaties die je helpen om neen te zeggen aan industriesuiker.
Dit is een boek vol spetterende ideeën voor mensen die het gebruik van industriesuiker willen verminderen, maar niet op hun zoete honger willen blijven zitten... Met honderden voorbeelden wordt aangegeven hoe je zonder gebruik te maken van suiker en andere industrieproducten, de heerlijkste traktaties en lekkernijen kan maken.
En wat meer is, je hoeft niet echt zo’n bedreven keukenfanaat te zijn om het allemaal in de praktijk te brengen. Deze recepten zijn zo eenvoudig en snel klaar, met eenvoudige keukenhulpmiddelen, en met bijzondere ingrediënten: een grote variatie aan noten, zaden en pitten, gecombineerd met vers of gedroogd fruit. Zeker weten dat het een unieke ontdekking wordt van lekkernijen die niet bestaan uit lege calorieën, maar uit échte voedingsmiddelen die je lichaam helpen in het onderhouden van een goede gezondheid en mineraal evenwicht. Terwijl industriesuiker een vitaminen- en mineralenrover is, kan je dat niet zeggen van deze lekkere bereidingen - integendeel.
Daarnaast lees je in dit boek over het hoe en waarom, en de achtergrondinformatie over de ingrediënten en tal van voedingstips die je helpen om een evenwichtig voedingspatroon te realiseren. Graag meer energie? De natuur is je gids!

Uitgave Groene Dag
ISBN-NUMMER : 9789078538042
te koop in boekvorm / alleen nog beschikbaar in de serie / niet afzonderlijk te koop
Bestellen : 0032-(0)68/75.16.01