Groene Dag.org

made to trust nature

page95_1

Melk zonder Melk
Heerlijke zuivelvrije recepten
Nadat we in deze serie Gezondheidsgidsen startersideeën hebben gegeven, en vervolgens diverse voedingsthema’s hebben uitgespit, buigen we ons nu over het thema “Melk”. Waar staat melk in een gezonde voeding? Tot op dit ogenblik hebben we hierover geen woord gezegd. Het kwam in geen enkel recept voor... wat is daarvan de reden? Melk is volgens sommigen de steunpilaar van een gezonde voeding. “Melk Moét” is ons duidelijk gemaakt via ontelbare campagnes die ons de stuipen op het lijf joegen voor de gevolgen van een leven zonder melk. Dus, een abonnement bij de koe? Dat is wel vreemd, want nergens in de natuur vind je ook maar enig schepsel dat heel zijn leven melk drinkt. Hoe houden dieren hun calcium dan op peil?
In dit boek worden antwoorden gegeven op vragen die leven rond het gebruik van zuivel in het algemeen. Tal van argumenten die duidelijk maken dat als volwassene melk drinken in feite een abnormaliteit in de voeding is, dat melkintolerantie een normaal signaal van ons lichaam is, dat zich verzet tegen dit abnormale voedsel en veel meer vind je in dit motivatiewerkboek van Groene Dag. Het is geen wetenschappelijke uitleg waarom het allemaal zo is, geen verslag van onderzoeken. Dat is er ook, en er wordt gerefereerd naar het werk van Prof. Collin Campbell, en veel andere kleine en grote onderzoeken die het belang van melk en zuivel in het algemeen in een ander daglicht plaatsen.
Er zijn veel problemen met het gebruik van melk, ook problemen met de kwaliteit van melk., maar je hoort er zelden over. Het imago van melk wordt bijzonder goed beschermd. De witte mythe moet blijven bestaan... Maar dan is er dit boek, met een minder mooi plaatje over onze melkobsessie.
Vergeet de Melkmonden, vergeet de moustaches, of vervang het “dier” door puur plantaardig, zoals we hier in dit boek doen. Tientallen prachtige voorbeelden van op melk lijkende dranken en mixbereidingen met eerlijke plantaardige ingrediënten, 100% rauw, wachten erop om door jou ontdekt te worden. Eén voor één bestudeerd en met liefde bereid, met noten en zaden, en met toevoeging van verse of gedroogde vruchten. Gebruik deze Melk-zonder-Melkdrank als ontbijt, als kleine tussenmaaltijd of als saus bij een fruitmaaltijd. En blijven er dan nog vragen aan het einde van het boek, kijk dan naar de Vraag & Antwoord-pagina, die je helpt om je laatste bezwaren te overwinnen. Wat geef je aan babies die allergisch reageren op melk? Zoek het op!
ISBN-NUMMER : 9789078538110
10.95 euro + verzendkost
Bestellen : 0032-(0)68/75.16.01