Groene Dag.org

made to trust nature

In de brochure “Verkoudheid en Infectieziekten” van Groene Dag wordt verslijming (mucusophopingen) aangeduid als één van de meest bepalende factoren voor de ontwikkeling van infecties en luchtwegenaandoeningen.
Bestudeer de afbeelding aandachtig en lees de brochure. Je zult begrijpen van waar ontstekingen, hoest, verkoudheid, koorts en dergelijke komen. We moeten de symptomen niet bestrijden, maar iets doen aan de oorzaken.
Hier vind je er al enkele :
Mucus

MUCUSVRIJE VOEDING
Uit wat bestaat het “Mucus-vrij” dieet van E. Ehret ?
De titel zegt het zelf : Mucusvrije voeding is voeding zonder slijmvormers. De meest bekende slijmvormer is melk (en zuivelproducten). Vooral de combinatie van zuivel met zetmeelproducten, zoals het geval bij puddings, sausen enz. is bijzonder nefast.
Walker schrijft hierover in “Nooit te oud om jonger te worden” en ziet slijmvorming als de belangrijkste verouderingsoorzaak. Wat Walker zegt hierover loopt redelijk gelijk met de visie van Prof. Ehret. Al gaat Ehret nog een heel stuk verder. Ik ben ervan overtuigd dat de acceptatie en de toepassing van de kennis over de rol van slijmvormers onze inzichten wat betreft baby- en kindervoeding, maar ook met betrekking tot volwassenenvoeding een revolutie kan teweegbrengen in de collectieve gezondheidstoestand.
Ehret heeft misschien de grootste doorbraak gegeven op een terrein dat voor veel mensen extra gevoelig ligt en dat bijna over alle culturen heen een probleemkind is. Hij houdt zich niet bezig met alle kleine en grote vormen van toxiciteit in voeding en drank en het opruimen daarvan, maar stoot meteen door naar de kern van verslavingen, de kern van ziekte (die weliswaar op toxiciteit gebaseerd is, maar waarbij verslijming de oorzaak is en toxiciteit het gevolg). In de cursus GezondheidsOpvoeding (lesbundel 8) zijn verschillende hoofdstukken uit het boek van Ehret gepubliceerd.
Dit hoofdstuk besluit als volgt :
Hoe meer u bevrijd wordt van eender welke soort van afvalstoffen en vergiften, hoe meer u zult ervaren, voelen en geloven dat dit de grootste is van alle waarheden : “Dat het Paradijselijk dieet niet alleen in alle opzichten toereikend is, maar dat het u in alle opzichten hoger en hoger brengt, naar fysieke en mentale condities die men nooit tevoren heeft ervaren.”
“Rauwe vruchten, wanneer men wil, rauwe salade en groenten, vormen de ideale voeding voor de mensen. Dat is slijmvrije voeding !”

Meer info :
Dossier ontstekingen en infectieziekten / €30,-