Groene Dag.org

made to trust nature

GD nat gezondheid
“Ik haal geweldige resultaten met al jullie adviezen en producten. Sinds 4 maanden geen infecties meer (2 jaar last gehad) en helemaal reuma vrij, geweldig niet? Veel succes met jullie fantastische werk!” SH

“Ik ben erg blij met jullie werk en de Natuurstemmingen, die mij altijd weer stimuleert om voor mijn gezondheid te zorgen.” - EB

“Ten eerste onze complimenten voor de hoeveelheid informatie die u met iedereen wilt delen.  Wij hebben er ontzettend veel aan, in positieve zin.
We maakten als eerste kennis met uw informatie via uw boek 'de natuurlijke kracht van rauwkost'. Het klinkt allemaal heel logisch.
Wij zijn niet op dit pad gekomen omdat wij gezondheidsproblemen hadden maar om te kijken hoe kunnen we gezond oud worden en blijven. We dachten dat we altijd al redelijk gezond aten maar na het intikken van 'eerlijke voeding' in Google kwamen we erachter dat we bijzonder onwetend waren wat betreft juiste voeding.” CLK

“Ik ben heel dankbaar dat jullie er zijn alleen spijtig dat jullie zo ver van ons wonen maar in de toekomst hoop ik toch eens af te komen. Jullie zijn een hele grote steun voor mij.
dank dank dank
lieve groetjes” LD

“Beste Stefaan,
Proficiat met je gemoedelijke schrijfstijl in VOIE VERTE.
Daarbuiten hou ik bijzonder van
  • je grandeur d’âme
  • je zuivere geestkracht
  • je diamanten doorzicht
  • je gouden synthese-vermogen
  • je unieke temperament-schakering
  • je onversaagde blik in de waarheid
Ik bid dat je nog lang Groene Dag en Voie Verte mag dragen in Zijn richting.” GT

“Bij deze wil ik u ook danken voor dat prachtige tijdschrift
natuurstemmingen. Wat een inzet en energie om zo'n blad te maken, bedankt.” MvV

Dankbaar voor het sap-feesten
Van vrijdagmiddag tot maandagmorgen kregen we de kans om te leven van sappen alleen. Een unieke omgeving ! Heel eenvoudig en toch enorm verrijkend ! We kregen - tot mijn grote verbazing - 750 ml. vers sap per maaltijd. Dit is veel meer dan een mini-glaasje. Allerhande mengsels van fruit- en groentesappen. Heerlijk ! Hemels !
Zaterdag voelde ik mij een beetje duizelig. Ik had er ook heel wat beweging op zitten : een ochtendwandeling van een uur en een kwartier, de adem- en bewegingsoefeningen met de groep, een wandeling van ongeveer drie uur, naar, in en van de kruidentuin op 3 km afstand. Ik dacht dat de oorzaak van mijn duizeligheid lag in de daling van mijn bloeddruk en mijn bloedsuikerspiegel, door niet te eten. Ik vermoed echter dat de uitlokkende factor vooral was het te weinig drinken naast de sappen.
De volgende morgen dronk ik bij het opstaan twee glazen water met Just Barleypoeder, twee uur later opnieuw en nog herhaaldelijk in de loop van de dag, en ik had geen last meer van duizeligheid.
Het eindresultaat van het sapvasten-weekend, was een enorme helderheid van geest en een vloedgolf van energie. ‘s Morgens in mijn meditatie heb ik enorm licht ervaren. Niet zomaar een intens fysiek licht, maar een levend hemels licht, dit door de zuiverheid van mijn lichaam en mijn afstemming op de hemel en op Jezus. Ik kan niet anders dan eindeloos danken, de hemel danken, onze lieve Stefaan en lieve Riet danken en mijzelf danken, dat ik mij opende voor de zuiverheid en de zuiverende werking van verse sappen en van hemels voedsel.
Ik was helemaal niet flauw van het weekend. Ik weet uit ervaring dat wanneer je 2,5 dagen niets eet, dat je dan erg zwakjes bent. Dit is zeker niet zo met een sap-weekend. Tot mijn grote verbazing had ik, naast de sublieme helderheid van geest, heel veel energie. Thuisgekomen heb ik nog heel wat gewerkt in de tuin.
Wat ook opvallend was, was dat iedereen het weekend goed doorstaan heeft, op enkele mini-reacties na. Zelfs ons “jongste paar” - samen waren ze 170 jaar - heeft alles goed verdragen. Ze zagen er zeer actief, levendig en blij uit !
Het is zoals Stefaan het zei : “dit is geen sap-vasten, maar sap-feesten!” Ik kan het werkelijk iedereen aanraden. Als je het beu bent om ziek te zijn - en het is goed om ziekte, pijn, lijden beu te zijn, want we zijn daarvoor niet geschapen - geef niet op. Als je misschien “ongeneeslijk’ bent, asjeblief, geef niet op, doe een sapkuur. Alleen of in een groep. Schakel over naar enkel verse, levende sappen - zonne-water. Je laat dan je hele spijsvertering rusten : je maag, je darmen, je lever, je pancreas, en je wordt rechtstreeks gevoed en gevuld met zonne-energie.
Doe het. Twijfel niet. Ervaar het ! en Dank !
Ik dank alle mensen van het weekend en heel speciaal onze lieve Stefaan en onze lieve Riet. Het is voor mij een enige ervaring geweest
Georges DR

Gezondheidsgidsen om van te snoepen
Toevallig heb ik uw gezondheidsgidsen ontdekt in onze bibliotheek. Ze zijn om van te snoepen. Proficiat ! Ik wist niet dat er zoiets bestond in het Nederlands, dat zo zuiver de natuurwetten bestudeert en volgt. Meteen ben ik ook naar jullie website gaan kijken en viel van de ene (positieve) verrassing in de andere. Bij mijn volgend bezoek aan de bibliotheek, vond ik trouwens ook dat mooie tijdschrift van jullie. Ik heb besloten om dat aan zoveel mogelijk mensen aan te bevelen.
Ik ben zeer gelukkig en dankbaar en hoop jullie ooit eens te bezoeken.
BVV

Beste Stefaan;
Sinds een klein jaar ongeveer volg ik uw cursus die mijn leven veranderd heeft.  Prachtig.  Ik ben momenteel in het 9e lesboek en als ik klaar ben, herbegin ik alles , omdat het voor mij (leek) soms ingewikkeld is met al zijn medische termen. En om alles te onthouden.  Maar de rijkdom van uw cursus ligt er vooral voor mij  in dat het' waarom' benadrukt wordt: waarom wel of niet voeding kan gecombineerd worden enz.
Ik dank u werkelijk dat u uw roeping zo ver doorgedreven hebt in uw prachtig werk en dat dit alles zoveel vruchten draagt, zelfs bij mij hier in Wallonië omdat steeds meer mensen uit mijn omgeving geïnteresseerd worden en langzaam veranderen van voeding.  Dank!                 Cecile

Beste stefaan en riet
waarom geen natuurstemmingen die gedragen wordt door ons allen?
mensen kunnen hun verhaal vertellen over hun raw-successtorie, hun overwonnen ziektes, hoe ze met hun kinderen omgaan, lekkere gerechtjes die ze ontdekt hebben en die ze willen delen, foto's, omslagtekening maken (hun creativiteit uiten), ze hebben iets leuks gelezen, boekreviews,... er is zoveel mogelijk en we worden aangezet om te schrijven, ...
natuurstemmingen vind ik heel kleurrijk maar voor mij mag het ook best in zwart-wit op kringlooppapier is dat geen schitterend idee?
vriendelijke groeten
leen
Ik zou niets liever zien dan dat de leden hun getuigenis, hun ideeën en verhalen via dit kanaal met elkaar delen. In feite hebben we de mensen er altijd voor gestimuleerd om in hun pen te kruipen en reacties te geven. Dus leen, wie begint het eerst ?


Beste Stefaan,
Terug een schitterend exemplaar, maar wat het me het meest trof was het artikel over je ' handicap'.
Van het uitdovingsplan en welke impact het op jou had, het is natuurlijk niet leuk, maar erover praten vind ik moedig en verstandig, ik ben geen therapeut maar kan je wel vertellen dat bij mij de schoonheid werkelijk binnen een mens zit, en dat straal jij allemaal uit, en ik ben nog geen enkel mens uit de kring van Groene Dag tegengekomen die iets negatief over jou zei, integendeel, de lof die jij toebedeeld krijgt is grandioos te noemen. Natuurlijk is jouw 'handicap' daardoor niet verdwenen, maar er zijn zeer veel 'mooie mensen' op onze aardbol die het woord mooi niet mogen dragen als je hun omgang met de medemens bekijkt. Daarom wil ik je nu plechtig zeggen dat je voor mij en mijn dochter een mooi mens bent, je bent niet dik, hebt nog zwart haar, je kan goed schrijven, straalt rust uit wanneer je spreekt, bent een levende bibliotheek, je spreekt nooit kwaad van andere mensen, hebt prachtige kinderen op de wereld gezet, ik kan er nog bedenken maar je zou naast je schoenen beginnen lopen dunkt me en dat willen we niet hé. Je hebt je prachtig werk, en er zijn veel mensen die de titel prof dragen die naam niet waardig, voor mij ben jij een echte prof, en jij verdient die titel. .Wat vind je daar van? - veel lieve groeten
Simonne

Beste,
Vandaag vond ik de nieuwe 'natuurstemmingen' weer in m'n brievenbus. Alles laten liggen waar het lag en in één ruk uitgelezen.
Het is weeral een nummer,uitpuilend van de nuttige tips, info en nog zoveel meer. Dat allemaal in een bijzonder mooi kleedje gestoken, aangenaam om lezen, leerrijk, waardevol, zonder pretentie.
Het is bijna ongelooflijk dat jullie erin slagen zo'n prachtig tijdschrift uit te geven op eigen kracht. En dan nog gezwegen over al de receptenboeken, folders en andere uitgaven, de praktijklessen en -weekends, de trefdagen, de winkel, de bestellingen,... en zoveel meer.
.Ik kan het niet mooier/beter verwoorden dan lezer GT : "je grandeur d'âme, je zuivere geestkracht, je diamanten doorzicht, je gouden synthese-vermogen, je unieke temperament-schakering, je onversaagde blik in de waarheid".
Zo'n tijdschrift hoort toch thuis op het rek van elke winkel, in de bib van elke gemeente, in elke natuurvoedingswinkel,...
Met vriendelijke groet en veel dank
Lieve
 
Beste Groene Daggers,
Ik leer elke keer weer bij op jullie activiteiten. Ik vind het alleen zo jammer dat het er niet meer zijn. Voor mij mochten jullie iedere week naar Kortrijk komen, want ik heb de indruk dat jullie niet uitgepraat raken over het natuurlijke leven en gezondheid. De voordrachten zijn oogopeners en ik ben altijd enthousiast dat er zoveel belangstelling is. Het is duidelijk dat er veel nood aan is. We zijn zo verkeerd ingelicht en het is zelfs pijnlijk om slecht zo laat die boodschap te horen. Ik denk altijd : dit had ik al veertig jaar moeten weten, dat zou me veel moeite bespaard hebben. Maar ik ben in ieder geval blij dat ik het nu hoor en ik hoop dat ik nog veel voordrachten mag bijwonen.
Misschien een tip : waarom niet ineen auditorium, en waarom niet meer publiciteit maken? Ik ontdekte het bestaan van Groene Dag, heel toevallig. Hoe is het mogelijk dat jullie niet veel meer steun krijgen uit verschillende instanties. In feite zou je activiteiten moeten hebben voor mensen in de gezondheidszorg (dokters, verplegers, …) DDK


Een gezonde huid
Hoe gemakkelijk laten mensen zich niet verleiden om ‘iets’ te doen, opdat hun huid er beter zou uitzien ? Zoals Dr. John H. Tilden, één van de grote spreekbuizen van de vroege hygiënisten zo mooi zei : "Als de uitwendige huid er maar een beetje pukkelig uitziet, dan is dat precies zoals het inwendige lichaam eruit ziet !"
De huid is een levend deel van de mens en als we een mooie huid wensen voor de hele duur van het leven, dan zullen we onze huid een leven lang onze diensten moeten bewijzen door het inwendige Zelf zo perfect mogelijk te laten functioneren. Er bestaat geen snelle magische weg om problemen als uitslag, acne, psoriasis, puisten, zweren wratten of andere ongerechtigheden, op uitzondering van accidentele beschadiging, op te lossen. In feite zijn het de resultaten van vergissingen op het vlak van levens- en voedingswijze die de inwendige organen in hun efficiëntie hebben geremd zodat ze hun taken niet optimaal kunnen vervullen in functie van wat ze ontworpen waren.
Gezondheid is een check met een ruime dekking. Wie gezond leeft, d.i. leeft naar het ontwerp van de natuur, heeft meer dan voldoende aan de voorziene som. Wie het lichaam voortdurend belast, en zijn systeem uitput, zal niet alleen zien dat de dekking van de check vermindert, maar dat met steeds minder steeds meer moet gedaan worden. En dan komen we in het domein van de ziekte. En ook de huid is daarin betrokken.