Groene Dag.org

made to trust nature

voor elke dag

Elke dag is ooit “vandaag”...

Vandaag waardeer ik de volle betekenis van mijn geluk. In grote mate bepaal ik zelf de koers en neem ik zelf beslissingen. Geluk hangt in grote mate af van de keuzes die ik maak, de manier waarop ik kijk en luister, de manier waarop in denk, en slechts heel beperkt van de uitwendige dingen.

Vandaag aanvaard ik dat niet alles wat ik verlang een realiteit wordt. Ik ben geduldig, zonder dat dit leidt tot uitstel. Ik pas me soepel aan, aan de behoeften van de mensen waarmee ik leef, aan mijn activiteiten en aan de omstandigheden en weet van alles het beste te halen.

Vandaag draag ik zorg voor mezelf. Ik geef aan mijn lichaam de aandacht die het vereist. Ik oefen mijn lichaam, zonder te overdrijven, zodat het zijn veerkracht en levendigheid behoudt, die me in staat stellen om mijn leven te leven in vrijheid.

Vandaag omarm ik de bronnen van geestelijke rijkdom. Net zo goed als de zorg voor mijn lichaam, weet ik dat de voeding voor de geest, een niet te missen onderdeel is van een gezond leven. Ik lees opbouwende literatuur, die me tot nadenken stemt, die me bemoedigt en geestelijk verlevendigt. Tegelijk verschaft deze informatie mij hoop, moed, vertrouwen, kracht, en geeft ze mij uitzicht over de grenzen van het leven.

Vandaag is een dag die niet voorbij mag gaan zonder ‘ziel’. Ik weet dat ik ook vandaag, iets zal doen ten dienste van anderen. Niets is zo gelukkig makend als anderen geluk te zien omdat je hen gelukkig gemaakt hebt.

Vandaag ben ik om van te houden. Ik verzorg mijn uiterlijk. Ik handel met stijl. Ik deel graag mijn waardering en complimentjes uit. Ik hoed me voor kritiek en ergernis. Ik besef dat ieder signaal dat men uitzendt, vergroot terugkeert.

Vandaag concentreer ik me op vandaag, zonder te proberen om alle problemen in één keer op te lossen. Geen vertraging omdat ik aan het verleden blijf plakken... Geen tijdverlies om de angst dat ik het morgen niet zal kunnen dragen. Vandaag heeft genoeg aan vandaag.

Vandaag is er voor alles een tijd. Wat de veranderingen ook zijn, welke onverwachte omstandigheden zich ook voordoen, in geen geval zal ik me laten ontwrichten door één van deze twee vergiften : onbeslistheid en ontmoediging.

Vandaag zonder ik me gedurende een half uur af in de stilte. Het is het moment om de hemel dichterbij te laten komen en orde op zaken te stellen, de onrustige en negatieve punten los te laten en perspectief te verkrijgen.

Vandaag is een dag van vertrouwen. Ik schep er behagen in om me te verwonderen over al het schone. Ik houd van en geloof in de liefde van al diegenen waarvan ik houd.

Vuurappels

Een septembers dageinde
met een hoge heerlijke hemel
die de zomer
nog in zijn wolken draagt
langs boombladeren streelt
ze doet ademen en glanzen
wijl over ‘t gras al schaduw glijdt
van najaarsavond
een grote westkantzon
zet
met haar rode stralengloed
her en der rijpe herfstvruchten
in lichterlaaie
Elfrida Vanhove

Pasted Graphic