Groene Dag.org

made to trust nature

groen
Groen doet leven
hoe zit het met je “dagelijks groen” ?
wilde groenten & graangrassen

Er zijn veel manieren om ervoor te zorgen dat we onze dagelijkse portie ‘groen’ achter de kiezen krijgen, maar we lijden met z’n allen aan vergeetachtigheid op dit vlak.
Is er niet genoeg gedaan om groen een goed imago te geven, of is er nog steeds een “Spinazie-beuh-factor”?
De redenen waarom groen niet mag ontbreken zijn er in het veelvoud. Groen ontzuurt, ontgeurt, ontgiftigt, en is bonvendien oersterke voeding. In “De Groene Kracht” kon je er alles over lezen. Hier in vogelvlucht een paar groenen in de kijker. Het zijn groenen die je wellicht niet zomaar op je bord zou willen, maar waar je wel onder de vorm van sap of (rauwe) bereiding weg mee weet. Bovendien zijn deze gedroogd beschikbaar, zodat je ze elke dag van het jaar binnen handbereik hebt.

tarwegras
KAMUTGRAS-blad

Kamut is oertarwe. Het dateert uit de vroege jaren van onze geschiedenis. Het heeft niet de nadelen van tarwe en kent een totaal andere samenstelling. De teelt van het gras ter bereiding van sappen en in dit geval voor het integrale product, voert terug naar de herontdekking van de natuurlijke therapie waarbij de groene factor een belangrijke rol speelt. Tarwegras werd ontdekt door een landbouwchemicus F. Schnabel die hierin een krachtige regenerator vond voor het lichaam. Zijn hele verhaal en argumentatie vindt u in de zopas verschenen nieuwe bundel “De Groene Kracht”.
Later werd het gepromoot Ann Wigmore.
Tarwegras is rijk aan chlorofyl, m.a.w. blad-groen. Dit bladgroen is datgene wat Bircher-Benner “gesublimeerde zonne-energie” noemde. Alle groene planten bevatten dit bladgroen, maar niet allemaal in dezelfde gunstige hoeveelheden. In principe is elk bladgewas, rauw gegeten goed om zich te voorzien van dit bladgroen. Earp Thomas, natuurkundige en bodemexpert, isoleerde in tarwegras meer dan 100 elementen. Hij kwam tot de vaststelling dat tarwegras een volledige voeding is. 10 kg. tarwegras zou een voedingswaarde hebben die vergelijkbaar is met 150 kg. van de beste groente. We moeten dit cijfer enigszins relativeren. Alles hangt ervan af, wat we verstaan onder “voedingswaarde”. Wanneer we de “grote 3”, koolhydraten, eiwitten en vetten, buiten beschouwing laten zou dit wel eens kunnen kloppen. Het gaat dan vooral om de bijzondere “biologische waarde”. Indien wij onze groenten allemaal ‘rauw’ zouden gebruiken, zou het contrast waarschijnlijk minder groot zijn.
Dr. Richard Willsater ontdekte dat de chlorofylmolecule een grote gelijkenis vertoont met hemoglobine, de rode bloedkleurstof. De chlorofyl-molecule zou ermee slechts verschillen in het centrale element.
Frans Muller, een andere natuurkundige, meende dat chlorofyl het natuurlijke bloedvormende element is voor alle planteneters, omwille van de grote moleculaire gelijkenis en gebruikte het daarom bij bloedarmoede.
Dr. Bircher zei : “Chlorofyl verbetert de functie van het hart, werkt in op het bloedvatensysteem, de ingewanden, de uitgang van de baarmoeder en de longen. Het verhoogt de zuurstofverversing en is daarom een versterkend middel dat, gelet op zijn stimulerende eigenschappen, met geen ander kan worden vergeleken”.

Kamutgras (tarwegras) in gedroogde vorm, gemalen tot poeder, gekweekt op biologische wijze in een vulkanisch bekken in een natuurlijke omgeving, wat moet je meer hebben als dagelijkse aanvulling ?
Of maak zelf een mengsel van tarwegras, gerstgras, alfalfablad, brandnetelblad, spinazie en een weinig heermoes. Helemaal perfect wordt het met toevoeging van chlorella.
Deze groene synergie wordt je trouwe bondgenoot !

Hoeveel gebruiken ? Dit is geen medicament. Het is puur, natuurlijke voeding - gedroogd. 1 gram gedroogd is 5 à 6 gram vers.
Onderhoudsdosis : 2 à 3 koffielepels per dag in sausje of soepen of in een drank. Niet meekoken. Voor voedingstherapie : in samenspraak met uw adviseur (van 1 eetlepel tot 8 eetlepels per dag).


Meer info over kruiden en therapie :
“Dossier Kruiden en Natuurlijke Therapie” : een verzameling van digitale documenten over de hulpmiddelen van de natuur om natuurlijk beter te worden.
kosten : 30 euro. - Betalen op rekening :
IBAN: BE63 6528 3663 7008 BIC: HBKABE22 tnv Groene Dag
na ontvangst van uw betaling ontvangt u een Dropbox-uitnodiging voor het downloaden van de documenten.