Groene Dag.org

made to trust nature

spuiten
Onwillige ezels
Zeven jaar is Groene Dag gevestigd geweest in Ninove. Ninove heeft iets met wortels. Als je de stad binnen rijdt, wordt je begroet door het “wortelmanneke”. Het is een herinnering aan een oude legende die Ninovieters hun roepnaam “wettel” gaf. Volgens deze (er zijn verschillende versies), zou een boer zich moeten haasten om met zijn ezel de stad binnen te rijden, voor de Koepoort zich definitief sloot. Om de ezel een beetje te stimuleren, bond hij een wortel aan een koord voor de ezel… en het werkte ! De ezel liep verlangend achter de wortel aan.
Maar ook vandaag zijn er nog manieren om onwillige ezels op de loop te krijgen. Een tijdje geleden was er een origineel initiatief om het personeel van het Jan Yperman ziekenhuis in Ieper aan te zetten zich te laten vaccineren. Wie bereid was zich de twee vaccins (Mexicaanse en seizoensgriep) te laten toedienen, kreeg een lotje met de kans om een laptop te winnen.
Ik vind dit in ieder geval een trendsetter. De nieuwe wortel voor de onwillige ezels is gevonden. Misschien nog een tip : een Golf cabrio voor wie zich laat vaccineren tegen baarmoederhalskanker, dat zou veel volk op de been brengen. Of de eerste prijs : een verzekering tegen de gevolgen van het vaccin. Een soort Win-for-life actie. In kleine lettertjes staat er dan : “in geval het slachtoffer ten gevolge van de toediening levenslang aan de rolstoel gekluisterd is, verbindt de organisator zich ertoe dagelijks een symbolische euro uit te betalen, voor de rest van het leven.”
Er zijn heus nog andere originele ideeën te bedenken voor die mensen die erop uit zijn om de aarde te ontvolken en er is altijd wel een middel om die mensen die te gehecht zijn aan het leven van mening te doen veranderen…Ondertussen blijf ik,
Onwillig.


Bewustwording
"...Eenmaal je bewust bent geworden van de draagwijdte van je eigen voedingskeuzes, kunnen we dat nooit meer vergeten. Omdat de aarde zelf er je zal aan herinneren, evenals de kinderen en de dieren, en de bossen en de lucht en de rivieren... dat we een deel uitmaken van de aarde waarop we leven, ja, dat de aarde in ons is. Alle dingen staan in een zeer intense relatie met elkaar.
Daarom hebben de keuzes die we iedere dag maken zo'n enorme invloed , niet alleen op onze eigen gezondheid en vitaliteit, maar evenzeer op het leven van
andere levende wezens en tenslotte op de bestemming van onze planeet..."
John Robbins 1988
auteur van de best-seller "Diet for a new America"